نارسایی قلبی
نارسایی قلبی که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز میگویند، زمانی رخ میدهد که قلب نتواند بطور موثر و کارا خون را در بدن پمپاژ کند.
حمله قلبی
سکته قلبی یا حمله قلبی، فرایندی هست که در آن قسمت هایی از عضله قلب به علت کاهش جریان خون کرونری (عروق خون رسان قلب) از بین می رود. سکته قلبی عموما زمانی رخ می دهد که در اثر انسداد ترمبوتیک (ناشی از لخته خون) در یکی از شریان های خونرسان قلب (کرونری) جریان خون در آن به طور ناگهانی مختل می گردد.
روماتیسم قلبی
بیماری روماتیسم قلبی یک گروه از اختلالات قلبی کوتاه مدت (حاد) و بلند مدت (مزمن) که به علت تب حاد روماتیسمی رخ می دهد، است. آسیب به دریچه های قلب یک نتیجه معمول از تب روماتیسمی است.
عوامل ایجاد بیماری های قلبی
عوامل خطر برای توسعه بیماری های قلبی عبارتند از:
- سن. پیری خطر ابتلا به بیماری های قلبی و تنگ شدن عروق و از کار افتادگی عضله قلب را افزایش می دهد.
- جنس. مردان به طور کلی در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند. با این وجود، پس از یائسگی، خطر ابتلا به زنان افزایش می یابد.
- سابقه خانوادگی. سابقه خانوادگی بیماری های قلبی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش می دهد.
- سیگار کشیدن. نیکوتین عروق خونی شما را کاهش می دهد و مونوکسید کربن می تواند بر روی پوشش داخلی آنها آسیب برساند و آنها را بیشتر به بیماری آترواسکلروز آسیب برساند. حملات قلبی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
- برخی داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی برای سرطان. برخی از داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهند.
- رژیم غذایی نامناسب رژیم غذایی با چربی زیاد، نمک، شکر و کلسترول می تواند به پیشرفت بیماری های قلبی کمک کند.
- فشار خون بالا. فشار خون بالا کنترل نشده می تواند به سخت شدن و ضخیم شدن شریان ها منجر شود، انعقاد عروقی که از طریق آن جریان خون جریان می یابد.
- سطح کلسترول خون بالا. سطح کلسترول بالا در خون شما می تواند خطر ایجاد پلاک ها و آترواسکلروز را افزایش دهد.
- دیابت. دیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد. هر دو شرایط عوامل خطر مشابهی مانند چاقی و فشار خون بالا دارند.
- چاقی وزن بیش از حد دیگر عوامل خطر دیگر را بدتر می کند.
- عدم فعالیت فیزیکی فقدان ورزش نیز با بسیاری از انواع بیماری های قلبی و برخی از عوامل خطر دیگر آن همراه است.
- فشار روانی. استرس بدون استرس ممکن است به شریان های شما آسیب برساند و سایر عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را بدتر کند.
علائم بیماری های قلبی
علائم بیماری قلبی بستگی به نوع بیماری و شرایطی دارد که بر فرد تاثیر می گذارد. با این حال، علائم رایج عبارتند از:
- درد در ناحیه سینه که از طریق بدن حرکت می کند، از جمله سینه به گردن، پشت، شکم یا فک
- سرگیجه
- تعریق شدید
- تهوع و استفراغ
- سطح خستگی بالا
- تند تر شدن ضربان قلب و تنفس
- درد قفسه سینه
علل بیماری های قلبی
بیماری قلبی به علت آسیب به تمام یا بخشی از قلب، صدمه به شریان های عروق کرونر یا کمبود مواد مغذی و اکسیژن به اندام ایجاد می شود. برخی از انواع بیماری های قلبی، مانند کراتومیوپاتی هیپرتروفیک، ژنتیکی هستند. اینها، همراه نقایص مادرزادی قلب، ممکن است پیش از تولد یک فرد رخ دهد.
درمان بیماری های قلبی
دو خط اصلی برای درمان بیماری قلبی وجود دارد. در ابتدا، فرد می تواند برای درمان بیماری قلبی با استفاده از دارو تلاش کند. اگر این اثر دلخواهی نداشته باشد، گزینه های جراحی برای کمک به اصلاح مشکل در دسترس هستند. اگر شما علادم بیماری های قلبی را دارید و دنبال متخصص قلب عروق و خوب می گردید، ما در سایت نوبت دهی دکتر دکتر لیست بهترین متخصصان قلب و عروق را برای شما عزیزان تهیه کردیم. شما می توانید با مراجعه به لیست متخصصان قلب و عروق پزشک خود را انتخاب کنید و در تشخیص بهتر بیماری خود و درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید . طیف وسیعی از داروها در اکثر موارد بیماری قلبی وجود دارد. بسیاری از آنها برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شوند. اگر درمان دارویی برای حل مشکل کار ساز نشد، تنها گزینه در دسترس جراحی قلب است. شایع ترین جراحی عبارتند از:
آنژیوپلاستی که در آن یک کاتتر بالون قرار داده شده تا عروق خونی تنگ شده را گسترش دهد که ممکن است جریان خون را به قلب محدود کند
جراحی بای پس عروق کرونر که اجازه می دهد جریان خون برای رسیدن به یک بخش مسدود شده از قلب در افراد مبتلا به آرتریت مسدود شده
جراحی برای تعمیر یا جایگزینی دریچه های قلب
دستگاه ضربان ساز: دستگاه های الکترومغناطیسی یا دستگاه های الکترونیکی که قلب ضربان قلب را برای افراد مبتلا به آریتمی تنظیم می کنند
پیوند قلب
پیشگیری از بیماری های قلبی
از ابتلا بهبیماری های قلبی عروقی می توان جلوگیری کرد. با انتخاب گزینه های هوشمند در رابطه با شیوه زندگی و عادات غذایی. تغییر سبک زندگی مانند ترک ترک سیگار، جلوگیری از چاقی، محدود کردن مصرف الکل و افزایش فعالیت بدنی، به شدت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. رژیم غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات و دانه های غنی باعث سلامت قلب می شود. تمرینات فیزیکی حداقل 30 دقیقه در روز می تواند به بدن شما شگفتی کند. ورزش منظم همراه با شیوه زندگی سالم قلب شما جوان و دلپذیر می کند.
مراقبتهای دوران بارداری جهت پیش گیری از بیماریهای قلبی مادرزادی
بدلیل آنکه علت اصلی اغلب بیماریهای قلبی مادرزادی بطور دقیق شناخته نشده است ، بنابراین جلوگیری از بروز این بیماریها هم به سادگی امکان پذیر نیست. با این وجود ، اقدامات مراقبتی متعددی وجود دارد که با رعایت آنها میتوان خطر کلي ابتلاء به نقایص مادرزادی از جمله بيماريهای قلبي در کودک را کاهش داد برخی از این اقدامات عبارت است از :
- زدن واکس سرخچه عفونت سرخجه در زمان بارداری میتواند منجر به بروز بيماريهاي قلبي در نوزاد شود . بنابراین قبل از باردار شدن حتماً واکسن سرخجه را دریافت کنید
- بیماریهای مزمن را کنترل کنید اگر مبتلا به دیابت هستید، نگه داشتن قند خون در حد مناسب و مراقبت مداوم از آن میتواند خطر بيماريهاي قلبي در کودک را کاهش دهد همچنین اگر به بیماریهای مزمن دیگری مانند صرع مبتلا هستید و نیاز به مصرف دارو دارید ، با پزشک متخصص خود در مورد خطرات و فواید مصرف این دارو ها مشورت کنید .
- از مواد آسیب زا دوری کنید در زمان بارداری از نقاشی ساختمان يا شستشو با استفاده از مواد شوینده ا ی که بوی شدید دارند ، خودداری کنید . همچنین از مصرف دارو ها ، مواد گیاهی و مکملهای غذایی بدون مشورت با پزشک متخصص خود جداً خودداری کنید . در طول مدت بارداری سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید.
- مولتی ویتامین و اسید فولیک مصرف کنید . طبق تحقیقات مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک باعث کاهش احتمال ناهنجاریهای مادرزادی در مغز و نخاع کودک و همچنین کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی مادرزادی میشود
اگر کودک بیماری قلبی مادرزادی داشته باشد، چگونه میتوانم فهمید
بيماريهاي قلبي شديد معمولاً در همان چند هفته اول بعد از تولد تشخيص داده ميشوند بعضي از نوزدان بلافاصله بعد از تولد رنگ آبي دارند و فشار خون آنها بسيار پايين است . انواع ديگري از بيماريیها ي قلبي هم ممکنست منجر به مشکلات همچون تنفسي ، مشکل در شير خوردن و اختلال در افزايش وزن نوزاد شوند .
مشکلات قلبي که شدت کمتري داشته باشند ، ممکنست با يک آ زمايش پزشکي معمولي تشخيص داده شوند اين بيماريها به ندرت ممکنست علائم و نشانه های مشهودي بدنبال داشته باشد. اگرچه اغلب صدا هاي غير عادي قلب در کودکان ميتواند طبيعي باشد، اما در برخي موارد هم ممکنست ناشي از بيماري قلبي باشد.